SAD

Pobijedio na izborima u Nevadi bez obzira na to što je mrtav

Obećavao ukidanje poreza i zaštitu prava na posjedovanje i nošenje oružja

Agencije

Index.hr

7.11.2018

Birači malog ruralnog okruga u Nevadi, tradicionalno simpatizeri republikanaca, na jučerašnjim su izborima pobjedu dali kandidatu koji više nije među živima, koji je za života bio optužen za silovanje. Pokojni Denis Hof (Dennis) bio je vlasnik nekoliko bordela.

Hof, koji je pronađen mrtav prošlog mjeseca, dobio je podršku 63 posto birača u svojoj izbornoj jedinci za skupštinu Nevade.  

Pošto su glasački listići u trenutku njegove smrti već bili pušteni, nije ga bilo moguće povući s izbora.

Njegovo zastupničko mjesto se sada smatra upražnjenim pa će posebna komisija iz te biračke jedinice odrediti nasljednika, piše "Las Vegas Review-Journal", a prenosi dpa.

Hofovu kampanju popratili su veliki oglasi na kojima republikanski kandidat obećava ukidanje poreza i zaštitu prava na posjedovanje i nošenje oružja.  

Preminuli kandidat sebe je rado opisivao kao "Trampa iz Pahrumpa" (grada u Nevadi). Američki mediji pišu da su ga dvije bivše zaposlenice optužile za seksualno zlostavljanje i za silovanje, o čemu postoji i policijski dosje. 

   

Imućni vlasnik lanca bordela umro je 16. oktobra u jednom od njih - "Love Ranchu". Večer ranije proslavio je 72. rođendan raskošnom zabavom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.