VAŠINGTON

Bijela kuća oduzela akreditaciju novinaru CNN-a

AFP

Index.hr

8.11.2018

Bijela kuća objavila je da je oduzela novinarsku akreditaciju CNN-ovom novinaru koji je učestvovao u raspravi s predsjednikom Donaldom Trampom (Trump) jučer na konferenciji za medije.  

- CNN se treba sramiti zbog toga što vi radite za njih. Vi ste neodgojena, grozna osoba - kazao je Tramp novinaru Džimu Akosti (Jim Acosta) tokom brifinga u Bijeloj kući održanog dan nakon američkih izbora koji se održavaju na sredini predsjednikova mandata - prenosi Index.hr.

"Dosta je, vratite mikrofon", rekao je Tramp Akosti pošto se s njim posvađao zbog migrantske povorke koja iz srednje Amerike ide prema američkoj granici. "Kada objavljujete lažne vijesti, što CNN radi, u velikoj mjeri, vi ste neprijatelj naroda", dodao je na kraju svađe s Akostom.

Novinar CNN-a, koji je već bio na meti milijarderovih napada, nastavio mu je postavljati pitanja o istrazi o ruskom uplitanju u američke izbore dok se predsjednik udaljavao od govornice ne želeći dalje odgovarati.

U svom saopćenju TV mreža CNN nazvala je predsjednikove komentare "neameričkim" i podržala svog novinara. "Slobodni mediji su od vitalnog značaja za demokratiju", ustvrdio je CNN.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.