TRAGEDIJA

Ispovijest svjedoka napada u Kaliforniji: Ušao je i počeo pucati po njima

Policija je vrlo brzo bila ovdje

Screenshot

Avaz.ba

8.11.2018

Ubrzo nakon što su lokalni mediji izvijestili o masovnoj pucnjavi u noćnom klubu u mjestu Tausend Ouks u Kaliforniji, novinar KABC-TV razgovarao je sa svjedokom masovne pucnjave, ocem mladića koji se nalazio u klubu za vrijeme pucnjave. 

- Bilo je puno mladih ljudi, od 18, 19 ili 20 godina. Samo su se zabavljali. Zatim je došao ovaj manijak i počeo pucati po njima. Bez ikakvog razloga. Pa, to su samo djeca. Samo djeca. Jao, koliko mi je žao - rekao je otac plačući.  

''Pucao je dok nije potrošio sve metke. Onda je zastao, promijenio okvir i opet nastavio. Samo ih je 'skidao'. Pucao po njima. Čekao sam svog sina ispred kluba. Otrčao sam po njega kada sam čuo pucnjavu. Pobjegli smo. Ona (majka) mi nikada ne bi oprostila da mu se nešto dogodilo ili da je poginuo. Dotrčao sam do njega i pobrinuo se da bude dobro'', objašnjava on.  

- Otišli smo i nazvali 911. Policija je već došla. Vrlo brzo su bili ovdje. No, morao sam sa svojim sinom pobjeći što prije otamo - rekao je.  

''Imam osjećaj da nisam učinio sve što sam mogao'', teškim glasom govori otac za KABC-TV.  

Do pucnjave je došlo oko 11.20 sati u klubu "Borderline Bar & Grill". Zasad je poznato jedino da ima više ranjenih te da je među njima i jedan policajac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.