VAŠINGTON

Nakon potvrde iz Kremlja, demanti Donalda Trampa o sastanku s Putinom

Kremlj je objavio u srijedu da će Putin i Tramp imati kratki radni ručak u Jelisejskoj palači

Agencije

Fena

8.11.2018

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) izjavo je da će biti na zajedničkom ručku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom između ostalih čelnika tokom planirane posjete Parizu, ali da nikakav sastanak dvojice šefova država nije planiran. 

- Bit ćemo na ručku, sli siguran sam da će mnogo ljudi biti tu - izjavio je Tramp na konferenciji za novinare u Bijeloj kući, odgovarajući na pitanje hoće li se sastati s Putinom u Parizu, gdje se očekuje da se u nedjelju okupi više od 60 svjetskih čelnika na ceremoniji obilježavanja stote godišnjice kraja Prvog svjetskog rata.

- Ne vjerujem da imamo bilo kakav planirani sastanak u Parizu - izjavio je Tramp, pojašnjavajući kako neće biti dovoljno vremena za to uzimajući u obzir njegov kratki boravak u Francuskoj.

''Veoma skoro nakon toga ponovo ćemo se sastati na samitu G20. I to je prilika za bilateralni susret kome se obojica nadamo'', kazao je.

Kremlj je objavio u srijedu da će Putin i Tramp imati kratki radni ručak u Jelisejskoj palači, dok se duži i širi razgovori očekuju na samitu G20 industrijskih sila krajem mjeseca u Argentini, prenosi Xinhua.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.