KALIFORNIJA

Slavni i bogati panično bježe, evakuirana i Kim Kardašijan, ljudi živi izgorjeli u automobilu

Nastradali su i objekti gdje se snima serija "Zapadni svijet", a uništeno je i imanje gdje je sniman rijaliti šou "Neženja"

Požari haraju Kalifornijom

Blic.rs

10.11.2018

Najmanje devet osoba poginulo je u požaru koji od četvrtka hara sjeverom Kalifornije, dok je poznato ljetovalište Malibu na jugu ugroženo drugim požarom koji brzo napreduje.

Više desetina osoba smatra se nestalima.

Spasioci su otkrili u četvrtak pet žrtava u gradu Paradajz, sjeverno od glavnog grada Sakramenta, čijih je 26.000 stanovnika dobilo naređenje za evakuaciju.


Žrtve nisu mogle biti odmah identificirane zbog teških opekotina. Četiri su žrtve bile u svojim automobilima, a jedna na obližnjem tlu. Troje mrtvih pronađeno je u petak izvan jedne kuće, a još jedna žrtva umrla je u kući.


Evakuacija slavnih 

U požaru su nastradali i objekti gdje se snima serija "Zapadni svijet", a uništeno je i imanje gdje je sniman rijaliti šou "Neženja". 

Šesto kilometara južnije, blizu Los Anđelesa, grad Malibu bio je pod uzbunom zbog jakog požara koji je izbio prethodnog dana dvadesetak kilometara sjevernije.

Nekoliko slavnih osoba od mnogih koje žive na tom području moralo je biti evakuirano, poput starlete Kim Kardašijan (Kardashian), glumice Alise Milano (Alyssa) i meksičkog reditelja Giljerma del Tora (Guillermo).

U požaru je uništena i kuća Kejtlin Džener (Caitlyn Jenner), koja je putem  Instagrama objavila post u kojem je potresno govorila o tome kako je ostala bez doma koji gleda na Malibu Bič. I Šer (Cher) je zabrinuta za svoj dom.

- Plašim se za svoju kuću. Izgorjele su kuće mojih prijatelja. Ne mogu da podnesem pomisao na to da ću ostati bez svoje kuće u Malibuu koju imam od 1972. godine - napisala je pjevačica i glumica na Twitteru.

Putem Instagrama se oglasio i holivudski glumac Vil Smit (Will Smith), koji je zabrinut za svoje imanje.

Vjeruje se da je među uništenim vilama i jedna od pjevačice Lejdi Gage.

Ukupno je u Kaliforniji evakuirano približno 150.000 osoba.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.