ODNOSI

U Parizu razgovarali Erdoan, Vučić i Izetbegović

Prisustvovali predsjednici brojnih zemalja, a skup na najvišem nivou u pariskom muzeju "Orsay" bio je prilika za brojne bilateralne i multilateralne susrete

Prilika za brojne bilateralne i multilateralne susrete. Anadolija

Avaz.ba

11.11.2018

Večeri čiji je domaćin bio predsjednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron) sinoć su prisustvovali predsjednici brojnih zemalja, a skup na najvišem nivou u pariskom muzeju "Orsay" bio je prilika za brojne bilateralne i multilateralne susrete, prenose agencije.

Tokom skupa turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) razgovarao je s Makronom, ali i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjedavajućim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem. 

Večera u Parizu organizirana je na marginama glavnog skupa lidera zemalja koji će se danas održati povodom obilježavanja stote godišnjice okončanja Prvog svjetskog rata. 

Prije stotinu godina, na današnji dan, sile Antante i Njemačka potpisale su mirovni sporazum o okončanju Prvog svjetskog rata. Danas će zvaničnici brojnih država prisustvovati komemoraciji ispred Trijumfalne kapije u centru Pariza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.