SASTANAK

Tramp i Erdoan u Parizu razgovarali o Kašogijevom ubistvu

Obojica predsjednika, kao i brojni drugi lideri država svijeta, prisustvuju centralnoj ceremoniji obilježavanja 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata

Tramp izrazio očekivanje da će do sljedeće sedmice biti poznato više detalja o ubistvu. AFP

Fena

11.11.2018

Predsjednici Sjedinjenih Američkih Država i Republike Turske Donald Tramp (Trump) i Redžep Tajip Erdoan (Reccep Tayyip Erdogan) razgovarali su u Parizu kako riješiti ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija (Jamal Khashoggi), izjavio je danas zvaničnik Bijele kuće. 

Obojica predsjednika, kao i brojni drugi lideri država svijeta, prisustvuju u Parizu centralnoj ceremoniji obilježavanja 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata.

Erdoan je potvrdio da su audiosnimci ubistva predati američkim, francuskim, njemačkim i britanskim vlastima, tvrdeći da je operacija naručena od "najviših zvaničnika" vlade Saudijske Arabije.

Tramp je izrazio očekivanje da će do sljedeće sedmice biti poznato mnogo više detalja o ubistvu novinara dodajući da se radi zajedno s Kongresom, Turskom i Saudijskom Arabijom da bi se ustanovilo ko je odgovoran, prenose agencije.

Kašogi, kritičar vladajućeg saudijskog princa Muhameda bin Salman (Mohammed), ubijen je u Konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu prošlog mjeseca. Saudijske vlasti priznale su ubistvo, ali Kašogijevo tijelo nije pronađeno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.