LONDON

Ispalio strijelu trudnici u stomak i ubio je, bebu uspjeli spasiti

Za ubistvo je optužen Sanin bivši muž Ramanodge Umatalegado

Nesretna majka. Facebook

24sata.hr

14.11.2018

Sana Muhamed (Muhammad, 35) ubijena je u istočnom Londonu pred očima njeno petero djece. Žena je bila u osmom mjesecu trudnoće, a ubica je na nju pucao iz samostrela. Sa strijelom u stomaku prevezli su je u bolnicu i uspjeli poroditi bebu carskim rezom.

Dječačića Ibrahima strijela je, nasreću, promašila. Stavili su ga u inkubator, a doktori kažu da je stabilno.

- Ne mogu prestati misliti na to, možda je ta strijela bila namijenjena meni? Sva djeca su bila u kući, bilo je strašno - rekao je Sanin suprug Imtiaz Muhamed, dodavši da se njegovoj preminuloj supruzi strijela zabila u gornji dio trbuha i došla do srca, ali nije dotaknula bebu.

Ljekari tokom poroda strijelu iz Saninog tijela nisu vadili jer bi to bilo preopasno za dijete.  

Za ubistvo je optužen Sanin bivši muž Ramanodge Umatalegado (Unmathallegadoo). S njim je imala dvoje djece. Žena je rođena u Mauricijusu, bila je hindus, ali se preobratila na islam da bi se mogla udati za svog novog odabranika Imtiaza, s kojim je provela sedam godina, piše "Daily Mail".

Njen brak s prvim suprugom bio je dogovoren i on je bio puno stariji od nje. Prijatelji kažu da u tom braku stvari nisu funkcionirale.

- Ona jednostavno nije bila sretna sa svojim životom. Udala se vrlo mlada, bila je prevelika razlika u godinama - kazao je komšija. 

Sana je 120. žrtva ubistva ove godine u britanskoj prijestonici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.