VAŠINGTON

Bijela kuća otpustila Miru Radielović zbog sukoba s Melanijom

Ona će nastaviti svoj rad u administraciji na drugoj poziciji, objavljeno je iz ureda predsjednika Trampa

Tramp i Rikardel: Prva dama se požalila predsjedniku. Printscreen

O. KAVAZOVIĆ

15.11.2018

Bijela kuća je danas objavila da je smijenila jednu od glavnih savjetnica za sigurnost Donalda Trampa (Trump) Miru Radielović (Rikardel), dan nakon što je Melanija Tramp dala prijedlog za njen otkaz. 

- Mira Rikardel (Ricardel) nastavit će da podržava predsjednika Trampa nakon svog odlaska iz Bijele kuće i preuzimanja nove uloge unutar njegove administracije - izjavila je Sara Hakabi Sanders (Sarah Huckabee Sanders) u današnjoj izjavi nakon smjene Radielović. 

Sekretarica nije htjela precizirati novu ulogu Mire Radielović.

Promjena pozicije Rikardel je kompromisno rješenje za neugodnu situaciju nakon jednodnevne rasprave o njenoj poziciji u Bijeloj kući, a isto tako je povukao i nekoliko pitanja o samoj atmosferi u Bijeloj kući i utjecaju prve dame na poziciju pomoćnika i savjetnika unutar Bijele kuće.

Također, ova smjena je nastavila dramatična dešavanja unutar nacionalnog sigurnosnog vijeća u kojem je većina najviših zvaničnika smijenjena više puta. Rikardel je treća savjetnica koja je smijenjena u posljednjih šest mjeseci.

Čak i nakon što se Melanija Tramp ogradila od umiješanosti u smjenu Rikardel, njoj je u srijedu rečeno kako je dobila novo mjesto u administraciji.

Podsjećamo, Rikardel je smijenjena nakon što je htjela minirati put predsjednika i prve dame u Afriku.

Melanija je, prema izvorima lista "Politico", danima pripremala njenu smjenu, ali je taj potez javno obznanila tek u utorak.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.