STRAVIČNO Njemu je na suđenju izrečena kazna od 17 godina zatvora

Monstruozni sveštenik pedofil: Dječaci ga prijavili za zlostavljanje, a onda se klupko počelo odmotavati

Pored kazne koju je dobio pred sudom, očekuju i sankcije od Ruske pravoslavne crkve

Blic
06.12.2018 11:17

Tkančenko: Bio zaposlen kao direktor u Pravoslavnoj gimnaziji u Jakutiji

Foto: Printscreen

Sveštenik Ruske pravoslavne crkve koji je godinama seksualno zlostavljao dječake mlađe od 14 godina osuđen je na 17 godina zatvora.

Jeromonah Meletije, čije je pravo ime Andrej Tkančenko, koji je bio zaposlen kao direktor u Pravoslavnoj gimnaziji u Jakutiji od 2010. godine, optužen je i osuđen za čak 46 slučajeva silovanja djece mlađe od 14 godina, dok je još sigurno 90 djece maltretirao.

Kako se navodi, on se prvi put s ovakvim optužbama suočio još prošle godine, kada je suočen s dva slučaja silovanja. Međutim, tada je tek počelo da se odmotava klupko oko monstruoznog sveštenika pedofila. 

Njemu je na suđenju izrečena kazna od 17 godina zatvora, kao i da mora platiti 400 hiljada rubalja (oko 5.000 eura) kaznu, ali i da obavezno odlazi na liječenje kod psihijatra.

Sveštenika pedofila, osim kazne koju je dobio pred sudom, očekuju i sankcije od Ruske pravoslavne crkve, koja razmatra mogućnost oduzimanja čina popa. 

Osim javne osude njegovih nedjela, oni su poručili da se mole za žrtve i njihove porodice, kao i to da će oni dobiti svu potrebnu njegu.

NA VRH