AMERIKA

Tramp se jedini nije molio na ispraćaju Džordža Buša

Donalda Trampa su mnogi na društvenim mrežama prozvali za licemjerje

Posljednji ispraćaj Buša starijeg. CNN

Index.hr

6.12.2018

Posljednjem ispraćaju bivšeg američkog predsjednika Džordža H. V. Buša (George H.W. Bush) prisustvovao je trenutni predsjednik SAD Donald Tramp (Trump), kao i bivši predsjednici Barak Obama (Barack), Džordž V. Buš (Georg W. Bush), sin Buša starijeg i Džimi Karter (Jimmy Carter). 

Ipak, mnogi su Amerikanci brzo primijetili da se Tramp jedini među njima nije pomolio, odnosno nije recitirao Vjerovanje apostolsko kada je na bogoslužju došao red za tu molitvu. 

Iako su svi uzvanici dobili papir s redoslijedom obreda, na kojem je bio i tekst Vjerovanja apostolskog, predsjednik i prva dama Melanija Tramp (Trump) stajali su za vrijeme molitve nijemo, s papirom prislonjenim uz tijelo. Osim toga, Trampovi nisu pjevali ni crkvene himne.

Budući da je Tramp, uprkos tome što ga baš i ne bije glas nekoga ko živi po kršćanskom moralu, omiljen među evangelistčkim kršćanima u SAD, mnogi su ga na društvenim mrežama prozvali za licemjerje.

- Hej, Frenkline Grejeme (Franklin Graham), evo vašeg "evangelističkog predsjednika" kako ne recitira Vjerovanje apostolsko na sahrani prijatelja vašeg oca. Možda misli da je to naslov sljedećeg filma sa  Staloneom (Stallone) i Majklom B. Džordanom (Michael B. Jordan) - napisao je muzičar Ričard Marks (Richard Marx) na Twitteru, obraćajući se istaknutom kršćanskom propovjedniku, sinu još poznatijeg propovjednika, pokojnog Bilija Grejema (Billy Graham). 

- Ovo je vaš "kršćanski" evangelički predsjednik - napisao je komentator CNN-a Kit Bojkin (Keith Boykin), objavivši snimak ove bizarne epizode.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.