ISPOVIJEST Šampionka u sportskom plesu

Putinova kćerka stala pred kamere nakon potvrde o razvodu s milijarderom

Ogromna tajnovitost okružuje kćerke predsjednika Rusije iz braka s bivšom ženom Ljudmilom

Daily Mail
07.12.2018 17:18

Katerina Tihonova: Rokenrol akrobatska zvijezda

Foto: YouTube

Kćerka ruskog predsjednika Vladimira Putina nedavno je gostovala na televiziji, nekoliko dana nakon potvrde da se razvodi od čovjeka koga nazivaju "najmlađim ruskim milijarderom".

Katerina Tihonova (Tikhonova), rokenrol akrobatska zvijezda, dala je kratak intervju za televiziju "Rossya 1", što inače rijetko kada radi.

Prethodno su ruski mediji prenijeli da se ona razvela od tajkuna Kirila Šamalova (Kirill Shamalov). U međuvremenu su se pojavile i glasine da se on ponovo oženio nekadašnjom ljubavnicom Žanom Volkovom (Zhanna Volkova), piše "Daily Mail"

Šamalov je jedan od tajkuna kojima je Zapad uveo sankcije. On je odbio da komentira svoj privatni život.

Glasine o razvodu Tihonove i Šamalova, kao i o njegovom vjenčanju sa Volkovom, potvrđene su nakon što je Volkova u jednom zvaničnom dokumentu navela prezime Šamalova kao svoje.

Nije poznato zašto njegov brak sa Katerinom Tihonovom nije uspio. Oni su se vjenčali 2013. godine, i to u tajnosti.

Šamalov je nakon vjenčanja "u miraz" navodno dobio dionice nekoliko državnih firmi, vrijedne stotine miliona dolara, ako ne i više. 

Tihonovu svi smatraju Putinovom mlađom kćerkom, iako to nikada nije zvanično potvrđeno.

U ovom rijetkom televizijskom pojavljivanju, Tihonova je govorila o naučnim istraživanjima i predstavljena je kao zamjenica direktora instituta za matematičko istraživanje kompleksnih sistema na Moskovskom državnom univerzitetu i šef istraživačke kompanije "Innopraktika".

U intervjuu je govorila o napretku u tehnologiji čiji je cilj kontrola električnih impulsa u mozgu.

Ogromna tajnovitost okružuje dvije Putinove kćerke iz braka sa bivšom ženom Ljudmilom. Katerina Tihonova inače koristi majčino djevojačko prezime.

Ona je u Rusiji poznata kao šampionka u sportskom plesu.

NA VRH