SVIJET Predsjednik SAD o bivšem šefu diplomatije

Tramp o Tilersonu: Glup je kao noć i lijen

Nije imao mentalni kapacitet potreban za taj posao i nisam mogao dovoljno brzo da ga se riješim, napisao je Tramp na Twitteru

CDM
08.12.2018 00:43

Tilerson i Tramp: Oštra retorika

Foto: Arhiv

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp (Trump) odgovorio je na kritiku koju mu je uputio njegov bivši šef diplomatije Reks Tilerson (Rex Tillerson).

Tramp je Tilersona nazvao glupim kao noć (dumb as rock) i nevjerovatno lijenim. 

U rijetkom javnom pojavljivanju sinoć u Hjustonu Tilerson je govorio o vremenu dok je bio u Trampovoj administraciji kao državni sekretar. 

On je nazvao Trampa “nediscipliniranim” i rekao da “ne voli da čita, ne voli da čita brifinge, ne voli da ulazi u detalje mnogih stvari”.

Tilerson je također rekao da je Tramp od njega tražio da radi stvari za koje je on morao da mu objašnjava da su nelegalne, ili na neki drugi način neprikladne. 

U odgovoru na to Tramp je na Twitteru napisao da Tilerson “nije imao mentalni kapacitet potreban za taj posao” i da on nije mogao “dovoljno brzo da ga se riješi”.

Tramp je također hvalio Majka Pompea (Mike) koji je zamijenio Tilersona na mjestu državnog sekretara, koji, kako je rekao, obavlja fantastičan posao i na koga je jako ponosan.

NA VRH