TRAGEDIJA

Šest osoba stradalo, a 120 povrijeđeno u stampedu u klubu u Italiji: Među mrtvima i djeca

U toku koncerta repera Sfere Ebeste, jednog od najpopularnijih muzičara u ovoj zemlji

Poginulo petero maloljetnika i jedna majka koja je na koncert došla s kćerkom. AFP

Avaz.ba

8.12.2018

Šest osoba je poginulo, dok je 120 povrijeđeno u stampedu koji je izbio rano jutros na koncertu u disko-klubu u malom gradu na obali Italije u blizini Ankone.

Među poginulima su tri djevojčice i dvojica dječaka, kao i majka koja je bila u pratnji kćerke na koncertu u disko-klubu u gradu Korinaldu, koji se nalazi 140 kilometara od Firence.

U trenutku kada je izbio stampedo, u klubu se održavao koncert repera Sfere Ebeste (Ebbasta), jednog od najpopularnijih muzičara u Italiji.

Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti i veći jer je više od desetero povrijeđenih u ozbiljnom stanju. Prema posljednjim informacijama, povrijeđeno je 120 osoba.

Za sada nije precizirano koliko godina imaju žrtve stampeda, a ne zna se ni koliko je tačno ljudi bilo u prepunom klubu kada je stampedo počeo.

Italijanski zvaničnici vatrogasno-spasilačke službe rekli su agenciji ANSA da je publika na koncertu u noćnom klubu "Lanterna azura" počela da paniči i trči ka izlazima nakon što je neko naprskao supstancu sličnu biber-spreju.

Neimenovani tinejdžer (16) rekao je italijanskoj agenciji da su vlasnici kluba plesali čekajući početak koncerta kada je stampedo počeo.

Isti tinejdžer, koji je prebačen u bolnicu zbog zadobivenih povreda, rekao je i da je najmanje jedan izlaz za slučaj opasnosti bio zaključan kada je pokušao da izađe.

Vlasti istražuju jesu li izlazi za slučaj opasnosti funkcionirali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.