NOVI ZELAND

Kćerka britanskog milionera otišla na odmor i izgubio joj se trag, policija vjeruje da ju je ubio momak koga je tek upoznala

Milan je posljednji put viđena u hotelu u Oklandu, početkom decembra sa čovjekom za koga policija kaže da ga je najvjerovatnije upoznala preko aplikacije za upoznavanje "Tinder"

Milan: Kobno upoznavanje outem interneta. Facebook

Blic.rs

9.12.2018

Policija na Novom Zelandu je uhapsila jednog 26-godišnjeg muškarca i rekla da će on biti optužen za ubistvo nestale britanske turistkinje Grejs Milan (Grace Millane, 22).

Milan je kćerka britanskog milionera iz Eseksa u Engleskoj, a posljednji put je viđena u hotelu u Oklandu, početkom decembra sa čovjekom za koga policija kaže da ga je najvjerovatnije upoznala preko aplikacije za upoznavanje "Tinder".

Nekoliko sati prije ovog saopćenja iz policije je rečeno da vjeruju da je nestala turistkinja ubijena. Inspektor oklandske policije, Skot Bird (Scott), rekao je da dokazi koje je policija sada prikupila pokazuju da Grejs "nije više živa". Osumnjičeni je u pritvoru, a pronađeno je i vozilo za koje se smatra da je u njemu bila Grejs Milan.

Porodica djevojke je obaviještena o novim policijskim saznanjima. 

- Nažalost, dokazi koje smo do ovog trenutka sakupili u istrazi pokazuju da se radi o ubistvu. Još ne znamo gdje je ona. Odlučni smo u tome da je nađemo i vratimo porodici - rekao je Bird.

Policija je prethodno objavila slike njene ogrlice i sata, koje je nosila u trenutku nestanka i zatražila da se jave ljudi koji ih prepoznaju. 

Grejs Milan, kćerka bogatog preduzetnika, nestala je 1. decembra na Novom Zelandu, tokom proputovanja svijetom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.