PARIZ

Le Drian: Da se Tramp ne miješa u unutrašnju politiku Francuske

On je dodao da su fotografije objavljene u SAD, zajedno sa ljudima koji uzvikuju "Želimo Trumpa" snimljene tokom Trumpove posjete Londonu

Le Drien: Ne miješamo se u američku unutrašnju politiku. AFP

Fena

9.12.2018

Francuski ministar vanjskih poslova Žan - Iv Le Drian (Jean-Yves Le Drian) u nedjelju je Donaldu Trampu (Trump) poručio da se ne miješa u unutrašnju politiku Francuske, nakon što je američki predsjednik nizom tvitova upozorio na protest "žutih prsluka" u toj zemlji. 

- Donaldu Trampu sam poručio, a kazao mu je i predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron): mi ne sudjelujemo u američkom raspravama, stoga nas pustite da vodimo vlastitu politiku - rekao je ministar.

Ne miješamo se u američku unutrašnju politiku pa bismo željeli da takvo stanje bude uzajamno objasnio je  rekao je Le Drian za francusku televiziju "LCI".

Trump je u subotu tvitao o "vrlo tužnom danu" u Parizu nakon novih protesta "žutih prsluka" te je pozvao na okončanje sporazuma o klimi potpisanog krajem 2015. u Parizu. 

Demonstranti "na engleskom skandiraju 'Želimo Trumpa'. Obožavam Francusku", samo su neki od njegovih tvitova.

Le Drian je rekao da, koliko zna, demonstracije žutih prsluka nisu održane na engleskom jeziku. On je dodao da su fotografije objavljene u SAD, zajedno sa ljudima koji uzvikuju "Želimo Trumpa" snimljene tokom Trumpove posjete Londonu prije nekoliko mjeseci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.