HOROR

Majka iz pakla: Osuđena na 28 godina zatvora jer je zlostavljala dječaka, izgladnjivala ga je i tjerala da spava u ormaru

Njeni su sinovi rekli da je učinila veliku pogrešku i da se sada zbog toga mora suočiti s posljedicama

Dijete sa stravičnim posljedicama. Twetter

PRC 2 Click2Houston

13.12.2018

Majka sedmero djece iz Teksasa osuđena je na 28 godina zatvora nakon što je izgladnjivala svog petogodišnjeg postorka, prisiljavala ga da nosi pelene i spava u malenom ormaru. 

Tami Blemjer (Tammi Bleimeyer, 37) proglašena je krivom za ozljeđivanje djeteta, a slučaj je to iz 2015. godine. Jordana Blejmera (Bleimeyer), koji sada ima devet godina, tjerala je da spava u sićušnom ormaru, a nazivala je to ''ormarom Harija Potera'' (Harry Potter). Ormar je bio smješten ispod stepenica, a u njemu je bio jedan madrac za dječaka, ali i brojne opasnosti, poput eksera i žica koje su virile van.

Doktori su rekli da je Jordan tada imao samo 13 kilograma i gotovo da je umro od gladi. Usporedili su njegovo stanje sa stanjem ljudi koji su preživjeli holokaust. Jordanov otac Bredli (Bradley) priznao je krivnju za iste optužbe te je 2016. osuđen na 15 godina zatvora. 

Stravičan slučaj je izašao na vidjelo u martu 2014. godine kada je sve policiji prijavio drugi Blejmerov sin, koji je tada imao 16 godina. Rekao je da roditelji zlostavljaju Jordana. Tami je tada bila u šestom mjesecu trudnoće, a prije nego što je policija pokucala na vrata, odvela je Jordana od kuće i odbila se vratiti. 

Istražitelji su je tražili prateći signal njenog mobitela. Nju i Jordana pronašli su u obližnjem motelu. Dječak je bio prekriven modricama, a bio je i teško pothranjen. Prevezen je u obližnju bolnicu, gdje su doktori utvrdili da je pretrpio teško psihičko zlostavljanje i izgladnjivanje. Da tada nije spašen, dječak bi umro za nekoliko dana, potvrdili su doktori.

Kasnije se saznalo i da Jordanu nisu dopuštali da jede za stolom s roditeljima i braćom. Davali su mu tek šnitu hljeba na dan, a ako ju ne bi pojeo dovoljno brzo, i to bi mu oduzeli. Dječaka je otac navodno i drogirao kako bi bio tiho dok su gosti u kući. Jordanov 16-godišnji polubrat je policiji rekao i da misli da je neko Jordanovom glavom lupali o zid.

Tami je uhapšena u februaru 2015. godine, a presuda je izrečena ove sedmice. Na suđenju su svjedočila i njena biološka djeca. Njeni su sinovi rekli da je učinila veliku pogrešku i da se sada zbog toga mora suočiti s posljedicama. 

- Kako si mogla to priuštiti djeci? Onima koji bi morali biti tvoj ponos i veselje. Osjećao sam tugu, ljutnju, zbunjenost i prazninu. Nikad više neću biti isti zbog toga - rekao je jedan od njenih sinova na sudu. 

Jordan je nakon svega vraćen svojoj biološkoj majci, a druga djeca su pod skrbi centra za socijalnu skrb, dok je njeno novorođenče usvojila udomiteljska porodica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.