SVIJET

Preminuo osnivač "Vinea" i aplikacije HQ Trivia

Policija našla tijelo Kolina Krola u njegovom stanu na Menhetnu

Vjeruje se da je izvršni direktor HQ Trivia umro zbog predoziranja drogom. Ilustracija

Index.hr

17.12.2018

Suosnivač popularne aplikacije HQ Trivia Kolin Krol (Colin Kroll, 34, nađen je mrtav u svom stanu u Njujorku, javlja BBC.

Djevojka izvršnog direktora HQ Trivia i suosnivača videoplatforme Vine zamolila je policiju da provjeri je li Krol dobro, jer već neko vrijeme nije mogla doći do njega.

HQ Trivia mobilna je aplikacija za igranje kvizova uživo, gdje igrači mogu za tačno odgovorena pitanja dobivati pravi novac. Postala je jedna od najpopularnijih igara, koju je u 2017. godini znalo igrati i oko 400.000 igrača istovremeno. S vremenom je popularnost te igre opala te u 2018. godini više nije bila među 100 najtraženijih igara na servisu "App Store". 

Policija je našla tijelo Kolina Krola u njegovom stanu na Menhetnu. Pored tijela pronašla je opojna sredstva te se vjeruje da je izvršni direktor Trivije umro zbog predoziranja drogom. 

- Danas smo saznali za smrt našeg dragog prijatelja i suosnivača Kolina Krola. S dubokom žalošću se s njim pozdravljamo i izražavamo saučešće njegovoj porodici i prijateljima - napisao je HQ u izjavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.