FRANCUSKA

U Strazburu uhapšene dvije osobe, pomagale su teroristu

Nabavio mu pištolj

Uhapšeni pomagači Šerifa Šekata. AFP

Index.hr

17.12.2018

Dvije osobe uhapšene u ponedjeljak osumnjičene su da su napadaču na božićnom sajmu u Strazburu nabavile oružje, objavili su sudski izvori, prenose agencije.

Izvori su kazali da su obje osobe sudjelovale u nabavi oružja za Šerifa Šekata (Cherif Chekatt), koji je 11. decembra u Strasbourgu ubio najmanje pet, a ranio desetak osoba. Policija je napad okarakterizirala kao teroristički, a Šekat je ubijen dva dana kasnije, u razmjeni vatre s policijom.

Istraga o napadu u Strazburu napreduje: jedan se prijatelj Šekata treba u ponedjeljak pojaviti na pariškom sudu radi podizanja optužnice. Bit će izveden pred suca koji sudi u slučajevima terorizma, priopćilo je pariško državno odvjetništvo koje je počelo istragu za "ubojstva i pokušaje ubojstva u vezi s terorističkim pothvatom", "zločinačko terorističko udruživanje" te "kupovini, posjedovanje i prodaju oružja" u vezi s "terorističkim pothvatom".

Taj tridesetsedmogodišnjak je uhapšen u četvrtak pod sumnjom da je sudjelovao u kupovini revolvera s kraja 19. stoljeća kojim se Šekat koristio u napadu u kojemu je u utorak ubijeno pet, a ranjeno jedanaest ljudi, rekao je dobro obaviješten izvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.