SVIJET

Odgođena presuda bivšem Trampovom savjetniku za nacionalnu sigurnost

Lobistički angažman za stranu vladu završio prije dolaska nove administracije

Danas je trebala biti izrečena presuda Flinu. Arhiv

indeks.hr

18.12.2018

Majklu Flinu (Michael Flynn), bivšem savjetniku za nacionalnu sigurnost predsjednika SAD Donalda Trampa (Trumpa), danas je trebala biti izrečena presuda za slučaj davanja lažnog iskaza pred saveznim istražiteljima.

Međutim, sudac Okruga Kolumbia Emet Saliven (Emmet Sullivan) neočekivano je odgodio izricanje kazne kako bi osigurao da će surađivati u istrazi o mogućem prisluškivanju kampanje predsjednika Trampa i Rusije 2016.

Umirovljeni general nekad blisko povezan s krugovima oko Trampa, izjasnio se krivim u decembru za laganje FBI-u o svojim kontaktima s ruskim veleposlanstvom u Vašingtonu.  

- Želim biti iskren s vama, ovaj zločin je vrlo težak. Ne samo što ste lagali FBI-u, lagali ste visokim dužnosnicima u nadolazećoj administraciji. Sve vrijeme bili ste neregistrirani agent strane zemlje dok ste služili kao savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika SAD. To potkopava sve što ova zastava predstavlja. Može se tvrditi da ste prodali svoju zemlju. Ne mogu skriti gađenje i prijezir zbog vaših djela - rekao je sudac.

Sudac je nešto kasnije povukao svoje riječi, prenose agencije, primjećujući kako je Flinov lobistički angažman za stranu vladu završio prije početka rada Trumpove administracije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.