VAŠINGTON

SAD će vraćati ilegalne migrante u Meksiko da ne nestanu

Meksička vlada će poduzeti mjere sa svoje strane granice

Meksička granica. Arhiva

Index.hr

20.12.2018

SAD će vratiti ilegalne migrante u Meksiko dok vlasti budu razmatrale njihove slučajeve, kako bi ih spriječili da "nestanu" na američkom teritoriju, objavila je danas ministrica domovinske sigurnosti Kirstjen Nilsen (Kirstjen Nielsen).

- Stranci koji pokušaju iskoristiti sistem kako bi ilegalno ušli na naš teritorij neće imati priliku nestati u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje mnogi od njih ne poštuju pozive na sudove - napisala je Kirstjen Nielsen u saopćenju.

Imigranti koji potajno uđu na američki teritorij ili nemaju uredne dokumente od sada će odluku imigracijskog suda čekati u Meksiku dodala je ona.

SAD se nada da će Meksiko migrantima dati vize

Meksička vlada je o tome informirana i odlučila je poduzeti mjere sa svoje strane granice, dodala je u nadi da će migranti dobiti humanitarne vize koje im omogućavaju rad u Meksiku dok čekaju odluke američkih sudova.

Američkom predsjedniku Donaldu Trampu (Trump) je borba protiv ilegalne imigracije jedan od prioriteta. 

U utorak, meksički predsjednik Andrez Manuel Lopez Obrador (Andres Manuel Lopez Obrador) je telefonski s američkim predsjednikom Trampom razgovarao o problemu migracija i zajedničkom planu rješenja.

Dva predsjednika raspravljali su o mogućnosti stvaranja zajedničkog programa za razvoj i zapošljavanje u Srednjoj Americi i Meksiku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.