HOROR

Kćerke su mu rađale djecu: Vrisak u dvorištu je parao nebo, jeziva priča o monstrumu koji čeka izvršenje smrtne kazne

Dvije žene, u pratnji prijatelja i rođaka vrištale su u dvorištu male kuće i tražile svoju djecu

Screenshot/Youtube

Express.hr

26.12.2018

Bio je 12. mart 2004. i bio je to dan koji je promijenio sve u maloj zajednici u mjestu Fresno u Kaliforniji. Dvije žene, u pratnji prijatelja i rođaka vrištale su u dvorištu male kuće i tražile svoju djecu.

Krupni muškarac, visok oko 190 cm, pokušao je da smiri dvije uznemirene majke. Komšije koji su prisustvovale prizoru, pozvale su policiju. Policajci koji su došli na intervenciju bili su uvjereni da je riječ o sporu oko starateljstva nad djetetom.

Ali, muškarac se sa puškom vratio u kuću i zaključao vrata. Policajci su došli do ulaza i počeli da ga uvjeravaju da ih pusti unutra i da porazgovaraju. A onda se začuo najprije jedan pucanj. Za nekoliko trenutaka serija pucnjeva proparala je tišinu pa je policija opkolila kuću. Uskoro je iz kuće, sav obliven krvlju, izašao Markus Veson (Marcus Wesson). Bio je sasvim miran i pustio da mu policajci na ruke stave lisice.

Kad su ušli u kuću, policajci su naišli na stravičan prizor. U spavaćoj sobi pronašli su devet leševa. Od toga čak sedmoro djece mlađe od dvanaest godina. Druge dvije žrtve bile su 17-godišnja Elizabet Breni Kina Veson (Elizabeth Breahi Kina Wesson) i 25-godišnja Sebrena April Veson (Sebhrenah April Wesson). Majke koje su očajno dozivale svoju djecu tog strašnog dana bile su Sofina Solorio i Rubi Ortiz. Muškarac je Markus Veson, a majke su bile su njegove kćerke od brata. Veson je ubio devetoro svoje djece i unučadi jer je vjerovao da je on Isus i da ako neko pokuša da razdvoji porodicu "svi će otići na nebo".

Još bizarnije, Veson je tvrdio da je Isus Krist vampir, te da će i on i Veson živjeti vječno. Počeo je da piše sopstvenu bibliju u kojoj je smatrao da je ispijanje krvi ključ besmrtnosti. Veson je prije masakra čak kupio i desetak kovčega za porodicu, iako je tvrdio da ih je nabavio kako bi od njih pripremio drva za ogrev i napravio dječje krevete.

Vesonovu porodicu u Fresnu su već odavno izbjegavali jer su stanovnici gradića polako počeli da otkrivaju zabrinjavajuće činjenice. Glava porodice bio je Markus Veson koji je imao ukupno 18-oro djece i unučadi. Održavao je incestuozne odnose sa svojim kćerkama - Kinom i Sebrenom, kao i sa rodicama Rosom (Rosemary)  i Sofinom Solorio i Rubi Oritz. Veson se takođe vjenčao privatno za svoje dvije kćerke i tri bratične, a sve su mu rodile djecu. 

Jedna od rodica, Rubi Ortiz, potvrdila je da je Veson počeo seksualno da je zlostavlja kad je imala tek osam godina. Rekla je da ju je uvjeravao da je seksualno zlostavljanje 'izraz njegove ljubavi prema svojoj kćerki'. Kad je Rubi imala 13 godina morala je da se uda za njega.

Vesonove kćerke međutim, tvrdile su da su sve djevojke u domaćinstvu bile sretne. Rekle su da je "sve što se dogodilo u kući bilo dogovoreno i na to smo same pristale. Bio je to naš dobrovoljni izbor. Nikada nije bilo silovanja, nije bilo nasilja."

Na pitanje ko je bio otac njihove djece, odgovorile su da su zatrudnele 'vještačkom oplodnjom'.

Veson nije započeo svoju historiju seksualnog zlostavljanja sa svojim kćerkama i bratičnama. S tim je počeo kad je imao osam godina kad je upoznao svoju suprugu Elizabet kojom se oženio kad je imao 15.

Elizabet je u intervjuu rekla da, kad je imao osam godina, Veson joj je rekao da ona njemu pripada i već tad je zapravo postala njegova žena. Već s 14 je zatrudnila, a do 26. godine rodila mu je jedanaestoro djece.

Vesonovi sinovi imali su drugačije iskustvo s ocem od svojih sestara. Tvrdili su da ih je otac odgajao kao adventiste sedmog dana i da je on bio 'najbolji otac ikad'.

Serafino Veson, jedan od sinova, nije mogao da vjeruje da je njegov otac ubica.

- On je izgledao opasno, ali bio je zaista nježan otac i čovjek. Ne mogu da vjerujem da je to učinio- kazao je.

Veson je sinove vaspitavao odvojeno od sestara. Kao posljedica toga muška djeca njegovog klana nisu imala pojma za incestuozni odnos između oca i njegovih kćerki.

Veson je osuđen na smrt, a trenutno još boravi u zatvoru San Kventin i čeka na izvršenje kazne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.