ORBANOVA PALATA

Mađarski premijer se seli u obnovljeni nekadašnji manastir, a luksuz je slaba riječ za to kako izgleda

Ono što je važno je i da cijela zgrada ima zatvoreni bezbjednosni sistem

INDEX

26.12.2018

Mađarski premijer Viktor Orban i članovi njegovog kabineta preselit će se u nove prostorije u Budimskom dvorcu koje su, kako pišu mađarski mediji, uređene "kao iz snova".

Do prije nekoliko dana, navode mediji, činilo se da niko ne može da predvidi kako će izgledati nove prostorije u kojima će radne dane provoditi Orban i članovi njegovog kabineta. Detaljnije možete da pogledate u našoj galeriji.

Posljednjih dana u medijima su objavljene fotografije koje pokazuju da je Orban bio u pravu kada je rekao da će njegov kabinet u Budimskom dvorcu izgledati kao iz snova.

To dokazuju i fotografije koje su snimljene tokom prvog Orbanovog obilaska novog kabineta i prostorija, koje je objavio mađarski portal "Index".

Mađarski premijer i njegov kabinet će nastaviti svoj rad u novim prostorijama u januaru. Pojedini mađarski mediji pišu da renoviranje dvorca košta oko 12 miliona eura, ali potvrda nije stigla ni iz kabineta, niti iz drugih relevantnih izvora.

Ono što je važno je i da cijela zgrada ima zatvoreni bezbjednosni sistem, koji se uklapa u zahtjeve NATO za 21. vijek.

Dizajn dvorac potpuno je obnovljen u duhu 18. vijeka, ali je u potpunosti u skladu sa principima administracije 21. vijeka, prenose mediji.

Prednost nove zgrade je da to što sastanci vlada i državnih sekretara mogu da se održe na jednom mjestu.

Premijer Mađarske će moći u dvorcu da primi međunarodne delegacije i u većem broju, a nova zgrada kabineta premijera Mađarske posjeduje i prelijp pogled na panoramu Budimpešte.

Kancelarija šefa vlade opremljena je bijelim zidovima i jednostavnim namještajem od drveta, dok su hodnici u dvorcu urađeni od mermera.

Nova zgrada i kompleks, koji je nekada bio manastir, neće u potpunosti biti zatvoreni za javnost. Sem u određenim periodima, kao što su sastanci sa međunarodnim delegacijama, ljudi će moći da ga posjete.

Budimski okrug, gdje se nalazi nova zgrada kabineta premijera, jedan je od historijskih centara zemlje, koje je dio svjetske baštine i odredište velikog broja turista.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.