SVIJET

SAD otkazuju letove zbog snježne oluje

Zbog nevremena koje nalikuje na mećavu u nekim državama se očekuje stvaranje sniježnog pokrivača u visini do 25 centimetara, a u drugima jaka kiša

Otkazivanje i kašnjenje većeg broja letova u SAD. Ilustracija

antenam.net

27.12.2018

Snježna oluja u Sjedinjenim Američkim Državama prouzrokovala je otkazivanje i kašnjenje većeg broja letova.

Zbog nevremena koje nalikuje na mećavu u nekim državama se očekuje stvaranje sniježnog pokrivača u visini do 25 centimetara, a u drugima jaka kiša, saopćila je Nacionalna meteorološka služba SAD (NWS). 

Dijelove srednjeg zapada i jugoistoka SAD već su zahvatili snažna kiša i snijeg, a očekuje se da se ovaj talas proširi i na centralni dio države tokom vikenda.

Na srednjem zapadu upozorenje zbog oluje i mogućih snježnih nanosa već je na snazi u djelovima Kanzasa, Nebraske, Sjeverne Dakote, Južne Dakote i Minesote, izvijestila je NWS, uz upozorenje da se putovanja u tom periodu ne preporučuju. 

Oluja koja je počela kasno u srijedu prouzrokovala je više od 2,3 hiljada kašnjenja letova i oko 509 otkazivanja u domaćem i međunarodnom saobraćaju.

Guverner Kanzasa Džef (Jeff) Koler proglasio je vanredno stanje u državi zbog jakog nevremena.

On je naveo da se nada da će se građani ponašati mudro i odgovorno i da će se uzdržati od nepotrebnih putovanja za vrijeme trajanja tih nepogoda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.