SVIJET

Tramp: U toku pregovori o lokaciji susreta sa Kim Jong-unom

Prvi put se sreli u Singapuru u junu

Kim Jong-un i Tramp: Dogovara se novi susret. Arhiv

Srpskainfo

6.1.2019

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) rekao je da su u toku pregovori o lokaciji njegovog novog susreta sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong-unom.

Tramp, koji se prvi put sa sjevernokorejskim liderom sreo u Singapuru u junu, izjavio je ranije da je dobio “odlično pismo” od Kim Jong-una, ali nije želio da otkrije sadržaj.

– U toku su pregovori o lokaciji. Sve će biti objavljeno u ne tako dalekoj budućnosti. I oni i mi želimo da se sretnemo, pa ćemo vidjeti šta će biti. Sa Sjevernom Korejom imamo veoma dobar dijalog - rekao je Tramp novinarima.

Tramp je izjavu dao neposredno pred ukrcavanje u helikopter na putu ka Kemp Dejvidu gdje će, kako kaže, biti govora o trgovinskom sporazumu sa Kinom.

Kim Jong-un je u svom novogodišnjem govoru upozorio da bi Pjongjang mogao da promjeni pristup razgovorima o denuklearizaciji, ukoliko Vašington nastavi sa sankcijama.

Tramp je danas istakao da će sankcije ostati u punoj snazi i da će tako biti sve dok SAD ne budu primjetile veoma pozitivne rezultate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.