SVIJET

Dadilja u SAD ubila dijete, pa pred majkom glumila da je živo

Nakon ubistva otišla sa svojim djetetom i momkom u obližnji ''McDonald's'' na večeru

Dadilja koja je ubila dijete. ABC News

Agencije

7.1.2019

Dadilja iz američke savezne države Viskonsin optužena je za ubistvo nakon što je umrla dvomjesečna beba koju je čuvala. Navodno ju je zatukla. Tragedija se dogodila u oktobru.

Kako pišu američki mediji, 28-godišnja dadilja Marisa Titsort (Marissa Tietsort) shvatila je da je beba mrtva te ju je zatim odvezla k njenoj majci. Smrt je pokušala sakriti tako što je bebi obukla skijaško odijelo i stavila joj kapu preko očiju. 

Majka je mislila da joj dijete spava i otišla je s njim u praonicu odjeće, no ubrzo je shvatila da dječačić ne diše. Pokušala ga je oživiti umjetnim disanjem.

Policijski izvještaj navodi da je majka ostavila dijete dadilji 18. oktobra prošle godine oko 16 sati. Dva sata kasnije dadilja je poslala majci djeteta poruku u kojoj je pisalo kako je u lokalnim medijima objavljeno da je dadilja optužena za zlostavljanje djece. Titsort je zatim majci djeteta navodno napisala i da nije smjela biti u kontaktu s djecom te ju zamolila da to nikome ne govori. Majka je oko devet sati navečer došla pokupiti svoje dvoje djece.

Nakon ubistva otišla na večeru

- Majka je mislila da beba spava jer je već bila večer. Kad je htjela izvući dijete iz sjedalice, shvatila je da su djetetu noge krute i da su ostale savijene u koljenu - napisao je istražitelj slučaja u pritužbi.

Za to je vrijeme Titsort otišla sa svojim djetetom i momkom u obližnji ''McDonald's'' na večeru.

Patolog koji je radio uviđaj utvrdio je da je beba umrla od tri različite povrede glave. Kaucija za optuženu dadilju iznosi 500.000 dolara, dodaju američki mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.