NEVJEROVATNO

Optužila engleskog sportaša za silovanje, mislila je da spava s drugim igračem

Index.hr

8.1.2019

Igrač kriketa engleske grofovije Vorčestšajr (Worcestershire), Aleks Hepburn (Alex Hepburn), optužen je da je silovao ženu nakon što je imala sporazumni seks s njegovim tadašnjim saigračem Džoom Klarkom (Joe Clarke), piše BBC. 

Naime, navodna žrtva izjavila je na sudu kako je pogrešno mislila da se radi o Klarku kada je pristala na spolni odnos s Hepburnom. Do greške je došlo jer je cijelo vrijeme držala oči zatvorenima, prenosi Index.hr.

Hepburn (23), rodom iz Australije, poriče da se radilo o silovanju. Njegova advokatica, Mišele Hili (Michelle Heeley), upitala je tokom suđenja ženu je li pila vino, prošek ili neko drugo alkoholno piće te je li možda bila "poprilično pijana" tokom te večeri u aprila 2017. godine.

“Bila sam malo pripita, ali sam bila svjesna što radim”, odgovorila je.

Tokom unakrsnog ispitivanja priznala je kako su neki detalji o tome što se točno dogodilo te noći "pomalo mutni", ali je odbacila sugestiju da njeno sjećanje o seksualnom odnosu s optuženikom "nije posve jasno".

Odbacila je navode Hepburna da se nakon spolnog odnosa s njegovim saigračem probudila i svjesno ga počela ljubiti.

“Spavala sam. Koliko se sjećam, samo sam ležala na leđima. Kada sam shvatila što se događa, odgurnula sam ga“, rekla je.

Odmah mu je rekla da ju je Aleks silovao

Klark (22) je svjedočio na suđenju i rekao kako ga je žena koja je optužila njegovog prijatelja za silovanje nazvala četiri mjeseca nakon događaja i kazala mu kako želi odbaciti optužbe, ali joj drugi to ne dozvoljavaju.

Rekao je poroti kako je te večeri u 2017. godini izašao iz spavaće sobe jer mu je bilo loše zbog prevelike količine unesenog alkohola.

“Nisam htio da mi pozli pred njom pa sam napustio sobu“, objasnio je i dodao kako je sljedeća stvar koje se sjeća da ga je ona probudila i rekla kako je upravo spavala s njegovim prijateljem Aleksom i kako ju je on silovao.

Suđenje je u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.