SVIJET

Tramp više neće odgovarati na pitanja o miješanju Rusije u američke izbore

Piter Kar, portparol specijalnog istražitelja, odbio komentirati slučaj

Tramp: Odbija dati više odgovora Mileru. Agencije

Agencije

10.1.2019

Advokati američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) rekli su specijalnom istražitelju Robertu Mileru (Mueller) da predsjednik više neće odgovoriti ni na jedno pitanje u istrazi o ruskom miješanju u izbore 2016., izjavio je jučer za agencije Rudi Džulijani (Rudy Giuliani).

Tramp je dao pisane odgovore na Milerova pitanja krajem novembra. U razgovoru za svjetsku agenciju Džulijani je rekao kako je Miler iznio mogućnost dodatnih pitanja, ali da je predsjednikov pravni tim kazao specijalnom istražitelju prije Božića da Tramp neće na njih odgovoriti.

- Što se nas tiče, sve je gotovo - izjavio je za agencije.

Trampovi advokati i Milerov tim otad nisu bili u kontaktu, rekao je Džulijani.

- Oni mogu pokušati izdati sudski poziv ako žele, ali znaju da bismo se mi vraški borili protiv toga - dodao je Džulijani. 

Piter Kar (Peter Carr), Milerov portparol, odbio je komentirati slučaj.

Američke obavještajne agencije zaključile su da se Rusija miješala u predsjedničke izbore 2016. da bi pokušala pomoći Trampu da pobijedi. Tramp je odbacio bilo kakav dogovor s Moskvom i rekao da se Rusija nije miješala u izbore.

Miler je imenovan specijalnim istražiteljem u maju 2017. da bi proveo istragu o ruskom miješanju i mogućem dosluhu s Trampovom kampanjom. Nije poznato kada će ta istraga završiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.