SKANDAL

Nakon ljubavne afere, njujorška policija oduzela pištolje od četvero policajaca da se ne bi pobili

Rade zajedno u gradu koji ima jednu od najviših stopa nasilja na planeti, ali jedni drugima ne čuvaju baš leđa

Avaz.ba

10.1.2019

Grupi njujorških policajaca oduzeto je oružje zbog seks-skandala koji je obrukao čuvene "plavce".

Četvero pripadnika elitne "Grupe za strateški odgovor" radi zajedno u gradu koji ima jednu od najviših stopa nasilja na planeti, a ispostavilo se da jedni drugima ne čuvaju baš leđa - ili to rade na čudan način.

Policajka Tajiz Kopin

Bruka je pukla kad je policajka Tajiz Kopin (Tyeis Coppin, 41) postavila na Instagram fotografije na kojima su njen momak i kolega Kandou Vorli (Kandou Worley, 40) i njihova zajednička udata kolegica iz iste stanice Stefani Galjardo (Stephanie Gallardo, 33) u ljubavnom trouglu. Fotografije je našla u njegovom telefonu i, naravno, shvatila da je momak i kolegica varaju.

Na jednoj fotografiji goli Vorli otpozadi grli Galjardo na kojoj se vide samo trakice od grudnjaka i koja je razvukla osmijeh blaženstva. Njoj je mokra kosa, a njemu se po ramenima blistaju kapi vode. Na drugoj Galjardo naslanja glavu na Vorlijeve grudi, dok je njegova ruka zaštitnički položena na njenu glavu. 



Kandou Vorli i Stefani Galjardo

- Rekao sam svojoj djevojci da je volim 10 minuta prije nego što sam spavao s ovom - napisala je prevarena Kopin pod korisničkim imenom mike_lowry_78, što je aluzija na detektiva švalera kojeg igra Vil Smit (Will Smith) u "Lošim momcima". 

- Ova je nečija supruga, nije mi djevojka. Imam djevojku, ali ovo nije ona - dodala je.

Skandal je odmah pukao i policija je otvorila unutrašnju istragu. Galjardo je priznala da je "u septembru i oktobru" (prošle godine) imala "lične odnose" s Vorlijem, a kad se postavilo pitanje preljube - jer njen suprug, narednik Kristijan Galjardo (Christian, 28) radi s njima - kazala je da nisu zajedno iako žive u istom stanu i odgajaju 20-mjesečnu kćerkicu. Također je tvrdila da "s izuzetkom nekoliko poljubaca u vrijeme kad nisu bili na dužnosti, veza s Vorlijem nije bila intimna".


Neintimna veza

Njihovi nadređeni su im oduzeli oružje - ukupno devet pištolja - zbog ekstremno stresne situacije. Prošle sedmice im je oružje vraćeno, ali istraga još traje.

Njujorška policija inače ne brani svojim pripadnicima međusobne ljubavne veze, osim u slučaju da je jedno supervizor drugom - a u ovom slučaju Vorli jeste supervizor Galjardo.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.