SVIJET

Tramp: Nema ništa skriveno u razgovorima sa Putinom

Detaljne zapise sa pet sastanaka američkog i ruskog predsjednika nije moguće naći

Donald Tramp i Vladimir Putin. Arhiv

Antenam.net

14.1.2019

Donald Tramp (Trump), američki predsjednik negirao je pisanje lista "Washington post" da je odbio da ostalim zvaničnicima administracije objavi detalje razgovora sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Tramp je odbacio kao "smiješno" pisanje "Washington posta" da je krio sadržaj razgovora sa Putinom, pa čak da je i zaplijenio transkript od prevodioca. 

Američki predsjednik rekao je za američku medijsku kuću "Fox News" da je imao "odličan razgovor" sa Putinom u Helsinkiju u julu 2018. Na pitanje novinara zašto nije objavio detalje skoro dvosatnog razgovora, Tramp je odgovorio da će ih objaviti.

Detaljne zapise sa pet sastanaka Donalda Trampa i Vladimira Putina nije moguće naći, javio je u subotu "Washington post" pozivajući se na američke zvaničnike. 

- Razgovarao sam kao i svaki predsjednik. Sjednete sa predsjednicima raznih zemalja. Govorili smo o Izraelu, zaštiti te države i drugim pitanjima. Ništa nije skriveno, nemam šta da krijem. To je smiješno - rekao je Tramp.

Prema pisanju "Washington posta", ne postoji detaljan zapis o razgovorima Trampa i Putinom na pet lokacija u protekle dvije godine. 

List je kao izvore naveo neimenovane trenutne i bivše državne službenike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.