RUSIJA

Evo šta Vladimir Putin misli o društvenim mrežama

Portparol je rekao da predsjednik sam pregledava svježu štampu i vijesti na internetu

Predsjednički avion ima internet. Arhiv

Kurir.rs

15.1.2019

Predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu nije potreban Twitter da bi se približio narodu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin za sada nema potrebe za tim. Njemu nije potreban Twitter da bi se približio ljudima - rekao je Peskov odgovarajući na pitanje hoće li Putin krenuti primjerom američkog lidera Donalda Trampa (Trump), koji aktivno koristi društvene mreže za komunikaciju sa biračima. 

Portparol predsjednika rekao je i da Putin sam pregledava svježu štampu i vijesti na internetu.

- U Kremlju i Novom Ogarjovu (predsjednička rezidencija) predsjednik na stolu ima skoro čitav set novina i časopisa. On mnogo toga čita. Čita i u avionu, jer za njega on faktički druga kuća. On ne izbjegava internet, sam tamo gleda vijesti - objasnio je Peskov.

 On je istakao da i predsjednički avion ima internet.

- Osim toga, pres-služba priprema predsjedniku razne informativne i analitičke materijale. Svaki dan se za šefa države pravi izbor televizijskih vijesti, televizijski sažetak koji on gleda kada ima vremena: ponekad kada se vozi automobilom ili leti avionom, a ponekad — kod kuće noću - istakao je Peskov. 

Na pitanje kako Putin živi bez telefona, Peskov je upitao: "A kako se ranije živjelo bez telefona?"

- Zaista, predsjednik države ne može imati "pametni telefon", jer to znači da čovjek pristaje na potpunu transparentnost - izjavio je Peskov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.