PROBLEMI

Tramp zbog blokade vlade odgodio Pelosijevo putovanje u Brisel, Egipat i Afganistan

U srijedu pisanim putem poručila predsjedniku da zbog blokade vlade odgodi svoje godišnje obraćanje naciji

Nensi Pelosi i Donald Tramp. AFP

Avaz.ba

17.1.2019

Predsjednik SAD, Donald Tramp (Trump), odgodio je posjetu predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kongresa, Nensi Pelosi (Nancy) Briselu, Egiptu i Afganistanu, kazavši da je to nemoguće dok traje blokada vlade.

U pismu koje je objavila portparol Bijele kuće Sara Sanders (Sarah), navodi se da će sedmodnevna posjeta biti održana kada blokada vlade bude okončana.

- Sa žaljenjem vas informiram da je, imajući u vidu blokadu vlade, Vaše putovanje u Brisel, Egipat i Afganistan odgođeno. Na ovu sedmodnevnu ekskurziju moći ćete otići tek po okončanju blokade vlade. 

S obzirom na to da više od 800.000 odličnih američkih radnika ne dobiva plaću, siguran sam da ćete se složiti sa mojom odlukom. Također, smatram da je mnogo bolje da ste za to vrijeme u Vašingtonu, te da sa mnom pregovarate u cilju okončanja blokade.

Naravno, ukoliko i dalje želite otputovati, možete to učiniti komercijalnim letom - navodi se u saopćenju koje je potpisao Tramp.

Podsjećamo, Pelosi je u srijedu pisanim putem poručila Trampu da zbog blokade vlade treba odgoditi svoje godišnje obraćanje naciji, tradiciji gdje predsjednik SAD naglašava ciljeve administracije za predstojeću godinu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.