SKANDAL

Daj pare ili je tvoja karijera gotova: Profesorica bila u vezi s učenikom, pa on počeo da joj prijeti, oboje kažnjeni

Avaz.ba

26.1.2019

Učiteljica algebre suočava se s optužnicom po dvije tačke seksualnog iskorištavanja maloljetnika nakon što je odbila da isplatni novac učeniku kojem je držala časove i sa kojim je imala seksualne odnose. Čitava afera je izašla na vidjelo kada je djevojka odbila da plati tinejdžeru novac da šuti. 

Džasmin Edmons (Jasmine Edmonds), profesorica algebre iz Memfisa u Tenesiju, nalazi se pod istragom zbog navodne veze s učenikom škole u kojoj je predavala. Njihov odnos je izašao na vidjelo dana kada je tinejdžer (16) počeo da novčano ucjenjuje Edmons da mu da novac ili će on svima reći za njihov odnos, prenosi Blic.rs.

Kako se navodi, Edmons je odbila da mu isplati 140 dolara koliko je tinejdžer tražio, o čemu ju je on obavijestio putem poruke.

- Rekla si da imamo dogovor i, ako si slagala, naša mala tajna će biti razotkrivena. Ovo nije prijetnja, već obećanje. Pokušaj da ne odgovoriš na poruku. Ja imam dokaze svega. Dakle, sutra 140 dolara ili se tvoja karijera završava preko moje bake - stajalo je u jednoj od poruka koje je tinejdžer uputio Edmunds, prema skrinšotovima koji su objavljeni.

Prema podacima, tinejdžer je izbačen iz škole ranije nekoliko mjeseci zbog kamenovanja automobila Edmons, kao i uznemiravanja više profesora putem poruka, a kako je izjavio jedan od zaposlenih, dječak ju je nekoliko puta čekao poslije časova.

Dječakova majka je u policiji dala iskaz u kojem je navela da je zvala profesoricu na večeru na Dan zahvalnosti jer je znala da nema nikoga, ali da nije imala pojma o vezi nje i njenog sina. Kako se navodi, dječak i profesorica su imali odnose kod nje u stanu.

Za ovo djelo, protiv nje je podignuta tužba po dvije tačke, ali nije osuđena nakon što je platila kauciju od 50.000 dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.