SVIJET Iako djeluje hladno i gordo, i on ima nježnu i osjećajnu stranu

Znamo šta ga uvijek nasmije, a evo šta Vladimira Putina uvijek rasplače

Avaz.ba
26.01.2019 18:08

Vladimir Putin

Foto: Agencije

Ruski predsjednik Vladimir Putin važi za najmoćnijeg čovjeka na svetu, koji nema puno slobodnog vremena na raspolaganju. Većinu vremena ga mediji prikazuju kao ozbiljnog čovjeka koji se tek u rijetkim prilikama nasmiješi. Ono što je do sada uspjelo da mu izmami osmijeh na lice jesu psi koje je od nekolicine političkih lidera dobio na poklon.

Iako djeluje hladno i gordo, i on ima nježnu i osjećajnu stranu. Sebi u rijetki prilikama dopusti da zaplače, a budno oko kamere je uspjelo zabilježiti svaki trenutak kada je Putin pokazao da ima "meko srce".

Himna

Putin je 3. septembra 2014. godine ugostio mongolskog predsjednika tokom šestosatne radne posjete.

Prilikom svečanog dočeka intonirane su himne obje zemlje, a ruski lider je tokom intoniranja himne svoje države, čak i zaplakao.

Djelovalo je kao da ga je u tom trenutku pogodila numera, pa je rukom pokušao da odagna suze.

Pobjeda na izborima

Kada je ponovo postao predsjednik Rusije pobijedivši na izborima 2012. godine, održao je veličanstveni pobjednički govor pred stotinama hiljada ljudi.

Čini se da ga je ova pobjeda i sam trenutak dirnuo, pa su gledatelji koji su pratili obraćanje uživo preko malih ekrana, jasno mogli da vide njegove suze.

Koncert

Godine 2017. na društvenim mrežama se pojavio snimak s jednog koncerta koji je organiziran u čast ruskih vojnih snaga.

Putin je manje-više pokazao svoje emocije dok su se na video-bimu smjenjivale fotografije poginulih policajaca, koji su živote izgubili u borbi protiv kriminala i u anti-terorističkim akcijama. Nekima se čak učinilo i da je ruski lider zaplakao.

NA VRH