AMERIKA

Podijelila šokantne fotografije: Moj sin se skoro udavio užetom od roletne

Potresena mama iz države Utah Arika Hernandez na svom je Facebook profilu podijelila uznemirujuće fotografije da bi poslala važno upozorenje svim roditeljima

Avaz.ba

27.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Potresena mama iz države Utah u SAD Arika Hernandez na svom je Facebook profilu podijelila uznemirujuće fotografije da bi poslala važno upozorenje svim roditeljima. 

Svaki se roditelj barem jednom našao u situaciji da je bio uvjeren kako je njegova kuća potpuno sigurna za djecu, ali je njegovo dijete u igri pronašlo najopasnije moguće mjesto koje dotad niko nije primijetio. Upravo se to dogodilo i u ovom slučaju.

Naime, njen trogodišnji dječak igrao se na gornjem ležaju kreveta na sprat kada je u igri oko vrata omotao uže od roletne i tako se skoro udavio.

Kako je kasnije rekao svojoj mami, pokušao je sebi napraviti ogrlicu. Da bi spriječila da se takve stvari dogode nekome drugom, iako se dvoumila, Arika je odlučila javno podijeliti fotografije. 

Nakon što je omotao uže, pokušao se spustiti s kreveta niz ljestve, ali se uže samo sve više stezalo oko njegovog vrata.

- Uspaničio se i pokušao dozvati mamu i tatu, ali nije mogao ispustiti ni glas. Rukama je grebao po užetu da se oslobodi, ali sve što je mogao zgrabiti bila je koža. U posljednjem pokušaju da se oslobodi skočio je i taj skok mu je spasio život! Vrpca je pukla i oslobodila ga! Čuli smo glasan udarac (njegov skok) i onda njegov glasan vrisak! To nije bio bilo kakav vrisak, takav vrisak nikad nisam čula u svom životu i zauvijek će mi zvoniti u ušima - napisala je mama u svojoj objavi.

Istog su trena odveli sina u Hitnu i svjesni su koliko su sretni što je sve dobro završilo, ali upozoravaju da se ovakve nesreće mogu spriječiti. Nisu ni pomišljali da će njihov sin takvo nešto napraviti jer svoju djecu oduvijek uče da se ništa ne smije stavljati oko vrata.

- Djeca će uvijek biti djeca i oni moraju istraživati. Moj sin mi je rekao da je napravio ogrlicu i da je zato uže bilo oko njegovog vrata - napisala je te pozvala sve da podijele njenu objavu, a dosad je to napravilo više od 63.000 ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.