ŠOKANTNO

Svjedoci na suđenju: El Čapo imao spolni odnos s djevojčicama, nazivao ih je "vitaminima"

Negira sve navode

El Čapo. Arhiv

Avaz.ba

3.2.2019

Nakon što su svjedoci ispričali kako je El Čapo (El Chapo) lično mučio i ubio svoje suparnike, na površinu izlaze novi detalji njegovog života.

Tako je ovaj 61-godišnji meksički "kralj droge" često imao spolne odnose s djevojkama starim tek 13 godina. Nazivao ih je "vitaminima koji mu život znače", piše CNN. 

Djevojčicama su u pića stavljali "praškastu tvar"

Jedan svjedok pokajnik rekao je istražiteljima da je 2007. godine pomagao Guzmanu "nabaviti" djevojčice stavljajući im u pića "praškastu tvar" prije nego bi Guzman imao intiman odnos s njima. 

Isti taj svjedok, koji je neko vrijeme živio s Guzmanom, rekao je i da je El Čapov saradnik, poznat i kao Komadre Marija El Čapu (Commadre Maria El Chapu), često slao fotografije djevojčica koje bi on potom naručivao. Za oko 5.000 dolara djevojčicu po njegovom izboru doveli bi mu na jedan od njegovih rančeva u meksičkoj saveznoj državi Sinaloa.

El Čapo, naravno, negira sve te navode.

- Takve su lažne tvrdnje štetne za mog klijenta i nepouzdane da bi se uopće mogle koristiti na sudu. Žalosno je i da je taj materijal javno objavljen na internetu prije nego što je porota započela s raspravom - poručio je u saopćenju Eduardo Balazero, jedan od El Čapovih advokata.

Optužnica protiv El Čapa sadrži deset tačaka, među kojima su udruživanje u kriminalnu organizaciju, međunarodno krijumčarenje kokaina, heroina, marihuane i drugih droga, kao i krijumčarenje oružja. Sudi mu se od novembra u Njujorku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.