BIZARNO

U Maleziji uhapšen ruski par: Držali bebu za noge i bacali uzrak

Roditelji, u kasnim dvadesetim godinama, putuju po Aziji sa svojim četveromjesečnim djetetom

Malezija: Uhapšen ruski par zbog zlostavljanja svoje bebe. Printscreen

Index.hr

5.2.2019

Dvoje Rusa, muškarac i žena, uhapšeno je u Maleziji zbog sumnje na zlostavljanje bebe od nekoliko mjeseci. Naime, tokom nastupa na ulici, uzeli su svoje dijete za noge, njihali ga i bacali uzrak, piše BBC. 

Snimak jedne od njihovih uličnih predstava proteklih je dana postao viralan te je zapao za oko lokalnoj policiji. Korisnik Facebooka snimio je njihov nastup, objavio ga i napisao kako se radi o neodgovornom postupanju zbog kojeg može doći do povreda, pozvavši pritom policiju na djelovanje.

Roditelji, u kasnim dvadesetim godinama, putuju po Aziji sa svojom četveromjesečnom bebom.

Na videosnimku se vidi muškarac koji drži bebu za noge, njiše je i baca uzrak. Pored njega je skupina drugih Evropljana koja svira instrumente i pjeva.

Vodstvo Facebooka objavilo je kako nije maknulo sporni snimak jer objava može pomoći pri spašavanju dotičnog djeteta.

Policija je uhapsila ruski par tokom jednog njihovog drugog nastupa na ulicama grada Kuala Lumpura.

- Priveli smo ih u ponedjeljak na ispitivanje zbog navodnog zlostavljanja njihove četveromjesečne djevojčice - izjavio je Mazlan Lazim, šef policije u Kuala Lumpuru, i dodao kako dijete nema vidljivih povreda.

Većina komentatora na Facebooku šokirana je ovakvim postupanjem s djetetom, gdje roditelji koriste bebu da bi zaradili novac tokom svog putovanja. No, jedan komentator je napisao kako su takva razgibavanja beba legalna u Rusiji i ne tako neuobičajena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.