SAD

Umro dječak kojeg su mučili i živog zakopali jer nije znao stihove Biblije

Gotovo godinu nakon ubistva policija je podnijela tužbe te su uhapšene tri osobe

Avaz.ba

5.2.2019

Dječaka iz američke države Viskonsin, starog samo sedam godina, staratelji su mučili i zakopali živog u snijegu jer nije zapamtio 13 stihova iz Biblije.  Gotovo godinu nakon ubistva policija je podnijela tužbe te su uhapšene tri osobe, prenosi "The Independent".

Zbog sumnje na ubistvo uhapšeni su jedan tinejdžer i staratelji dječaka Etana (Ethan), Timoti Hausšulc (Timothy Hauschultz) i Tina Makever-Hausšulc (McKeever-Hauschultz). Mladić star 15 godina priveden je jer je navodno prisustvovao i sudjelovao u mučenju malog dječaka.

Udarao ga i gurao na pod

Etan je morao izvršavati kaznu koju mu je odredio Timoti i bio je prisiljen nositi tešku drvenu kladu. Sama klada je bila teška gotovo kao sam dječak. Cijelu kaznu je nadgledao Timotijev sin - piše u saopćenju ureda šerifa.  

- Tokom perioda koji je trajao sat ili sat i po, sin je udarao malenog dječaka u više navrata. Neprestano ga je gurao o tlo i znao je kotrljati tešku kladu preko Etanovih prsa - objašnjava se u saopćenju.

Stajao je na njegovom tijelu i glavi dok je dječak ležao s licem u lokvi. Na kraju je pokopao Etana u snijegu. Timoti i Tina su nakon izvršene kazne i mučenja odvezli Etana u bolnicu, gdje je proglašen mrtvim - saopćili su iz policije. 

Timoti je optužen, između ostalog, za ubistvo, a i Tina je optužena zbog toga što nije spriječila zlostavljanje dječaka.

Petnaestogodišnjak je optužen za ubistvo prvog stepena i za još šest prekršaja. 

Tinejdžer je navodno prvo rekao policiji da nije učinio ništa što bi Etanu moglo uzrokovati tjelesne povrede, no kasnije je potvrdio kako ga je udario oko sto puta. Također, priznao je da je dječaka zakopao "u njegov mali snježni lijes".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.