SVIJET

Majka s djetetom u naručju tokom oružane pljačke učinila nešto nevjerovatno

Iz policije saopćili kako je ispaljeno ukupno šest metaka

Nevjerovatan potez majke s djetetom tokom pljačke. Printscreen

Večernji.hr

7.2.2019

Nevjerovatan oružani napad i pokušaj pljačke zabilježile su nadzorne kamere u Pajntaunu u Južnoafričkoj Republici. U trenutku kad su se tri porodice opraštale nakon druženja ispred jedne stambene zgrade, stigao je automobil s pljačkašima. 

Muškarac se u tom trenutku bacio na leđa i povukao, a jedan pljačkaš je ušao u jedno od tri vozila u dvorištu. Nakon što je uspio uzeti samo mobitel, napadači su se povukli.

Jedna od spomenutih porodica već je počela automobilom izlaziti iz dvorišta, no nakon što su se napadači približili, vratili su se i udarili u vrata garaže. Pljačkaši su potom željeli ući u dvorište, ali hrabra žena s djetetom u naručju požurila je pokušavši zatvoriti zaštitnu ogradu. U pomoć joj je priskočio jedan muškarac, no pljačkaši su ispalili nekoliko metaka uzrak i prije nego što su se vrata zatvorila, uspjeli su ući u dvorište.

Iz policije su saopćili kako su ispalili ukupno šest metaka i stoga je reakcija majke s djetetom u rukama u cijelom tom metežu zaista nevjerovatna. U videu pogledajte kako je izgledao napad u Pajntaunu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.