FLORIDA

Nakon što je ubila supruga i uzela mu više od 1,5 miliona eura, udala se za njegovog najboljeg prijatelja

Toga dana, on i Deniz slavili su šestu godišnjicu braka

Deniz osuđena na doživotnu robiju zbog saučesništva u planiranju ubistva supruga. Twitter

Avaz.ba

12.2.2019

Deniz Vilijams (Denise Williams, 49) s Floride osuđena je na doživotnu robiju zbog saučesništva u planiranju ubistva supruga Majka Vilijamsa (Mike Williams) prije skoro 20 godina, da bi na ime njegovog životnog osiguranja podigla više od 1,5 miliona eura i udala se za njegovog najboljeg prijatelja Brajana Vinčestera (Brian Winchester).

Vilijams je 2000. godine otišao u lov na jezero Seminol. Tog dana, on i Deniz slavili su šestu godišnjicu braka. Pošto se nije vratio kući, organizirana je potraga za njim.

U narednih nekoliko nedjelja policija je u jezeru našla njegov čamac, jaknu, gumene čizme i lovačku dozvolu, ali ne i njegovo tijelo, pa su zaključili da su ga pojeli aligatori.

Kada je juna 2001. ustanovljeno da se udavio u jezeru, Deniz je podigla više od 1,5 miliona eura na ime ugovora o njegovom životnom osiguranju.

Njegova majka Čerli En Vilijams (Cheryl Ann Williams), međutim, nije htjela da vjeruje da joj se sin naprosto udavio, pa je 2004., na njeno uporno insistiranje, otvorena istraga o njegovom nestanku.

Tijelo Majka Vilijamsa nađeno je 2017. godine. Deniz je uhapšena u maju ove godine i optužena za ubistvo prvog stepena, zavjeru za ubistvo i prevaru.

Najbolji prijatelj ubijenog Majka, Brajan Vinčester se razveo 2005. i vjenčao se sa Deniz, s kojom je bio u tajnoj vezi još od 1997. godine. Međutim, 2012. su se razišli, a Deniz je 2015. podnijela zahtjev za razvod.

Vinčester je na suđenju svjedočio protiv Deniz. Rekao je da ona nije htjela da se razvede od muža da ne bi morala dijeliti starateljstvo nad njihovom kćerkom. Zajedno su skovali plan za Vilijamsovo ubistvo, a željeli su da sve liči na "nesretan slučaj".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.