STRAVIČNO

Šokantan snimak: Osiguranje bolesnog čovjeka izbacilo iz bolnice

Avaz.ba

14.2.2019

Svjedok po imenu Denis, snimio je pacijenta kako leži blizu ulaza u gradsku bolnicu u Petrozavosku. Čovjek se meškolji i ne može da govori. Doktor i medicinska sestra izlaze i žure da mu pomognu, dok gledaju njegov karton i raspravljaju o njezi.

Drugi svjedoci navode da je bolesni čovjek stigao u bolnicu i osoblje je počelo da sređuje papirologiju na prijemu, ali u međuvremenu je naišlo osiguranje i izbacilo ga.

Denis, koji je bio u posjeti djedu, nije mogao da zažmiri na nepravdu i pozvao je policiju.

- Rekao sam osiguranju da čovjek leži ispred ulaza, na šta je on odgovorio da im ne treba, uz komentar da ukoliko umre, poslat će ga u mrtvačnicu, nije problem – izjavio je on za lokalne medije, prenosi Blic.rs.

Osiguranje je nestalo kada je došla policija. Pacijent je tada konačno primljen u bolnicu.

Mišljenja povodom snimka su različita. Neki su istakli da su izgubili vjeru u čovječanstvo, dok su drugi pretpostavili da je bolesni čovjek najvjerovatnije alkoholičar ili beskućnik.

Direktor bolnice je kratko naveo da nije vidio snimak sigurnosne kamere, ali da će potražiti radnika osiguranja "gdje god da je".

Ovo nije prvi put da se ovakav incident događa u ruskim bolnicama.

Ranije ove godine isplivala je sramotna činjenica da su u Kuznjetsku kreveti napravljeni od četiri stolice i dasaka. Kada je slika počela da kruži internetom, medicinsko osoblje je bilo prinuđeno da se brani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.