SASTANCI U luksuznom hotelu "Bayerischer Hof"

Na Minhenskoj konferenciji o sigurnosti očekuje se dolazak više od 600 utjecajnih zvaničnika

Razgovarat će se o brojnim pitanjima, poput odbrambene politike u Evropi, odnosa Zapada i Rusije, ukrajinske krize, sukoba na Bliskom istoku, krize u Venecueli i ulozi Kine u današnjem svijetu

Srna
15.02.2019 09:20

Očekuje se dolazak više od 35 šefova država

Foto: Munich Security Conference

Budućnost evropske sigurnosne arhitekture i situacija u vezi sa Sporazumom o nuklearnim raketama srednjeg dometa (INF), dominirat će agendom 55. minhenske konferencije o sigurnosti, koja počinje danas.

Organizatori očekuju okupljanje rekordnog broja učesnika u debatama, više od  600 političara, stručnjaka, poslovnih ljudi i aktivista za ljudska prava iz čitavog svijeta. 

Također, očekuje se dolazak više od 35 šefova država i vlada, 50 ministara vanjskih poslova i 30 ministara odbrane.

Konferenciju će u 14 sati zvanično otvoriti njemački ministar odbrane Ursula fon der Lejen (Leyen) i njen britanski kolega Gevin Vilijamson (Williamson). 

Skup se održava u luksuznom hotelu "Bayerischer Hof" pod jakim mjerama osiguranja.

Područje hotela i okolne oblasti osigurava 4.400 policajaca. Razne antiglobalističke i pacifističke organizacije već su najavile svoje skupove. 

U naredna tri dana, učesnici konferencije razgovarat će o brojnim pitanjima, poput odbrambene politike u Evropi, odnosa Zapada i Rusije, ukrajinske krize, sukoba na Bliskom istoku, krize u Venecueli i ulozi Kine u današnjem svijetu.

Komentari

NA VRH