GEOPOLITIKA

Rusija smatra saradnju sa Velikom Britanijom mogućom, samo ako London promijeni politiku prema Moskvi

Zamjenik šefa ruske diplomatije Vladimir Titov razgovarao je danas na marginama Minhenske konferencije o sigurnosti sa Alanom Dankanom

Ilustracija

Srna

16.2.2019

Rusija je spremna za saradnju sa Velikom Britanijom ukoliko London bude korigirao svoju neprijateljsku politiku prema Moskvi, saopćeno je iz ruskog Ministarstva vanjskih poslova. 

Zamjenik šefa ruske diplomatije Vladimir Titov razgovarao je danas na marginama Minhenske konferencije o sigurnosti sa britanskim ministrom za Evropu Alanom Dankanom o rusko-britanskim odnosima i mogućnosti rješavanja nagomilanih problema.  

- Ruska strana je naglasila da normalizacija saradnje kroz dijalog zasnovan na uzajamnom poštovanju i ravnopravnosti i da nema alternativu. Izražena je spremnost za zajednički rad ukoliko rukovodstvo Velike Britanije koriguje neprijateljsku politiku prema Rusiji - navedeno je u saopćenju.

Ovo je bio prvi susret predstavnika ministarstava vanjskih poslova Velike Britanije i Rusije od slučaja "Skripalj" u martu prošle godine. 

Iz britansko ureda za vanjske poslove saopćeno je da treba da se odabere drugačiji put i odgovorno djeluje u skladu sa diplomatijom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.