KINA

Muškarac ostavio trogodišnju curicu samu na prometnoj cesti i nestao

Ostavljena tri sata prije nego što je spašena

Avaz.ba

18.2.2019

Kineska policija traži muškarca za kojeg sumnjaju da je ostavio trogodišnju djevojčicu samu uz prometnu cestu u Nankingu. 

Naime, ostavljena djevojčica snimljena je kako luta ulicama i prelazi cestu punu automobila. Prema pisanju kineskih medija, malena je nekoliko navrata umalo poginula, no policija je uspjela na vrijeme reagirati nakon što je primila nekoliko poziva slučajnih prolaznika te ju je odvela u stanicu.

Također, policajci su pogledali snimke i ustanovili da je trogodišnjakinja ostavljena tri sata prije negoli je spašena, a ostavio ju je muškarac za kojeg se pretpostavlja da je njen otac, piše ''Daily Mail''.

Sredovječni muškarac je doveo djevojčicu sa željezničke stanice i ostavio ju na ulici - izjavili su iz policije za strane medije te istaknuli kako još nisu utvrdili je li joj to otac. 

Dodali su i kako je dotični, nakon što ju je ostavio, odmah ubrzao hod kako ga ne bi stigla . Ona je krenula za njim, no kako je bio brži, uskoro je nestao iz vidokruga pa se djevojčica našla u opasnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.