NEOBIČNO

Na Tajlandu uhapšen Slovenac jer je uništavao plakate političara

Zbog ljutnje i razočarenja muškarac se napio, a onda iskalio bijes na posterima lidera

Muškarac oštetio osam plakata. Ilustracija

Fena

18.2.2019

Slovenac (54) uhapšen je proteklog vikenda u Tajlandu jer je iskalio bijes na izbornim plakatima stranke Palan Pračart (Pracharat), na kojima je bila i fotografija premijera Prajuta Čan-o-čaa (Prayut Chan-o-chaa), a nakon što je otkriven svoj je vandalizam policiji objasnio ljubavnim jadima.

Neimenovani slovenski turista oštetio je nožem na Valentinovo na istoku Tajlanda osam plakata lokalnog kandidata Čalonga Maralerta (Chalonga) iz vojsci bliske stranke Palan Pračarat.

Policija je Slovenca otkrila na temelju snimaka videokamera, no pokazalo se da rupa na čelu premijera na plakatu nije bila uzrokovana nožem koji je otkriven kod Slovenca. On je ipak priznao da je oštetio plakate, s neobičnim objašnjenjem da je to učinio u pijanom stanju i zbog ljubavnog razočarenja, prenose agencije.

Ispričao je da je za Valentinovo na večeri namjeravao zaprositi svoju tajlandsku prijateljicu, ali da cura nije došla na sastanak, pravdajući se obavezama koje ima kao volonterka u predizbornoj kampanji Čalonga Maralertau. 

Zbog ljutnje i razočaranja Slovenac se iste večeri napio, a onda iskalio na plakatima s likom političara.

Nisam je uspio dobiti ni na telefon, pa sam se napio, sjeo na motor i svoju srdžbu istresao na plakate - navodno je policiji ispričao zaljubljenik, kojeg je policija nakon priznanja oslobodila uz opomenu, odustavši od kaznene prijave za vandalizam. 

Slovenac se nakon toga kandidatu Čalongu izvinio na konferenciji za novinare, a Čalong je njegovo izvinjenje primio na znanje i uvažio, prenose slovenski mediji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.