SVEMIR Jedan od nekoliko svemirskih kamenčića

Zemlji se približava zastrašujući asteroid označen kao potencijalno opasan

Navodno je četiri i po puta veći od čitave konstrukcije koja drži popularni londonski Big Ben

Fena
20.02.2019 11:04

Foto: Ilustracija

Ove sedmice će se Zemlji približiti asteroid koji je NASA označila kao potencijalno opasnog i dala mu ime 1999 CF22, ali iz NASA-e javljaju da nema potrebe za bježanjem u atomske bunkere, jer će asteroid ostati na sigurnoj udaljenost od naše planete. 

- Možemo sa sigurnošću reći da u sljedećih nekoliko stotina godina neće postojati mogućnost da veliki objekti pogode Zemlju - rekli su u izjavi iz Agencije. 

Asteroid -1999 VF22 je jedan od nekoliko svemirskih kamenčića koji se ove sedmice približavaju Zemlji. Navodno je četiri i po puta veći od čitave konstrukcije koja drži popularni londonski Big Ben. 

Drugi asteroid, nazvan 2019 CY1, bit će nam blizu ove srijede. Asteroid promjera 45 metara proletjet će kraj naše planete brzinom od 30.000 m/s. 

Iz NASA-e su se prošlog mjeseca našalili i na upite i strahove oko smaka svijeta, odgovorivši da će reći svijetu bude li opasnost od uništavanja naše planete, radije nego da to drže u tajnosti, da bi pomogli svojim najboljim inžinjerima da prežive, navodi isti izvor.

Komentari

NA VRH