ŠPANIJA

Isjekao tijelo majke na hiljadu komada pa ga podijelio sa psom

Prijateljica mrtve žene rekla zvaničnicima da je nije vidjela oko mjesec dana

Alberto Sančes Gomes. Twitter

Blic

23.2.2019

Policija u Madridu uhapsila je jednog čovjeka nakon što je pronašla ostatke dijelova tijela njegove majke u njihovoj kući. Istražitelji su rekli da je 26-godišnji Alberto Sančes Gomes (Sanches) priznao da je isjekao majku na sitne komade koje je podijelio sa svojim psom.  

Ostaci njegove 66-godišnje majke navodno su pronađeni u kutijama za skladištenje u kući u madridskom naselju Salamanci. 

Policija je reagirala na uzbunu koju je podigla prijateljica mrtve žene koja je rekla zvaničnicima da je nije vidjela oko mjesec dana, navodi britanski "Express". 

Policajci su u petak otišli u njenu kuću i pronašli njene ostatke. Lokalni mediji kažu da je Gomes priznao svoje bolesne postupke nakon što je otvorio vrata policiji. 

Jezive nove pojedinosti o groznom otkriću objavio je španski "El Mundo", navodeći da je njeno tijelo bilo isječeno na više od 1.000 dijelova. 

Gomes je uhapšen zbog sumnje da je izazvao smrt svoje majke, ali još nisu objavljeni detalji o tome kako je on okončao njen život. 

Portparol Nacionalne policije u Madridu, koji je objavio snimke na kojima je prikazano privođenje osumnjičenog, potvrdio je hapšenje. 

Očekuje se da uhapšeni mladić bude podvrgnut psihijatrijskoj procjeni prije nego što bude predat istražnom sudiji na daljnje ispitivanje. 

Lokalni mediji prenose da je on od ranije poznat policiji zbog nasilja u porodici i da ga susjedi opisuju kao problematičnu osobu. Susjedi su rekli da su često viđali povrede na njegovoj majci, ali da su mislili da je možda pas kriv za to. 

On se trenutno nalazi u policijskoj ćeliji u stanici u Tetuanu. Očekuje se da će se uskoro pojaviti pred sudom iza zatvorenih vrata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.