SKANDAL

Prostitutke bile dnevno sa 1.500 muškaraca, među kojima su i milijarderi: Isplivala i njihova imena

Avaz.ba

26.2.2019

Policija na Floridi razbila je lanac prostitucije koji se krio iza navodnih salona za masažu, nakon višemjesečne istrage trgovine ljudima.

Među osobama koje su koristile njihove usluge, nalaze se i milioneri i milijarderi. Imena nekih od njih isplivala su u javnost. 

Nakon što su se na internetu pojavili komentari i ocjene mušterija da u salonu za masažu nešto nije uredu, pokrenuta je istraga. Na forumima su se pojavili komentari da u salone dolazi veliki broj muškaraca, kao na traci.

- Veoma sam razočarana što sam vam dozvolila da meni i mom prijatelju uradite masažu lica. Ovaj salon preporučila sam još jednom prijatelju, kojem je nakon masaže ponuđena "sretna završnica" - jedan je od komentara na forumima, prenosi Telegraf.rs.

Riječ je o salonu "Orhideje Azije" (Orchids of Asia Day Spa), koji se nalazi u Jupiteru na Floridi, nedaleko do luksuznog odmarališta Mar-a Lago američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump).

U salonima su radile žene uglavnom iz Azije. Bile su primorane da pružaju seksualne usluge. One su u istom prostoru i živjele, kako je naveo lokalni šerif, spavale su na stolovima za masažu, a dnevno su opsluživale i po osam muškaraca.

- Ako se pozabavite matematikom, doći ćete do broja od 1.500 muškaraca godišnje, bez slobodnog dana - rekao je šerif Martin Snajder (Snayder).

Milijarder Robert Kraft (77), vlasnik američkog fudbalskog kluba Nju Ingland Patriots i bogatstva od 6,6 milijardi dolara, našao se na spisku korisnika usluga.

Protiv njega je podignuta optužnica po dvije tačke, a policija tvrdi da ima videodokaze da je plaćao seksualne usluge. Kraftov portparol kategorički je negirao "bilo kakvu umiješanost u nezakonite radnje" i dodao da više neće komentirati slučaj s obzirom na to da je sve stiglo do suda.

Ime još jednog bogataša isplivalo je u javnost sa spiska od 25 klijenata. Riječ je o Džonu Čildsu (John Childs, 77), čije bogatstvo se mjeri na 1,2 milijarde, a koji i sam negira bilo kakvu umiješanost.

- Optužba za traženje prostitucije je potpuno pogrešna. Tražio sam advokata - rekao je on za Blumberg Njuz.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.