SUKOB

Imran Kan pozvao na razgovore s Indijom

Pakistanska vojska objavila je da je oborila dva indijska borbena aviona i zarobila dvojicu pilota

Kan: Nije poduzeta akcija bez procjenjivanja štete. Agencije

Srna

27.2.2019

Pakistanski premijer Imran Kan pozvao je danas na razgovore s Indijom i rekao da se nada da će nadvladati razum da bi se smirila situacija poslije obostranih zračnih napada u regionu Kašmira.

- Historija nas uči da su ratovi puni pogrešnih procjena. Moje pitanje je da li možemo sebi priuštiti takve pogrešne procjene imajući u vidu oružje koje posjedujemo - rekao je Kan.

On je dodao da dvije strane treba da "sjednu i razgovaraju".

Pakistanska vojska objavila je da je oborila dva indijska borbena aviona i zarobila dvojicu pilota. Lokalni mediji objavili su vide snimak na kojem je navodno prikazan jedan od njih.

- Mi nismo poduzeli akciju bez procjenjivanja štete na svojoj strani od indijskih zračnih udara, zato što smo htjeli da odgovor bude pravedan - rekao je Kan.

Indijsko ministarstvo vanjskih poslova ranije je objavilo da je jedan pakistanski avion oboren u zračnom incidentu i da je Indija izgubila jedan MiG-21.

Indijsko zrakoplovstvo jučer je bombardiralo jedan vojni kamp za obuku u Pakistanu, u regionu Kašmira. Pakistan je odbacio navode da su meta bili teroristi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.