VENECUELA

Novinar Maduru pokazao snimak zbog kojeg je toliko pobjesnio da ga je protjerao iz države

Horhe Ramos je američki žurnalista rođen u Meksiku, poznat po oštrom stilu postavljanja pitanja sagovorniku

Deportovan Horhe Ramos. Printscreen

Avaz.ba

27.2.2019

Nikolas Maduro (Nicolas), predsjednik Venecuele je protjerao iz države nekoliko novinara, među kojima i poznatog voditelja sa američke televizije, nakon što su mu usred intervjua pokazali snimak koji pokazuje koliko je zapravo teško stanje u Venecueli.


- Mi odlazimo, protjerani smo iz Venecuele, zbog postavljanja pitanja - jednostavno zbog toga. Vlada nam je ukrala kamere i memorijske kartice. Ali mi ćemo nastaviti da postavljamo pitanja - rekao je Horhe Ramos, voditelj latino-mreže Univision sa sjedištem u Majamiju.


On i njegova ekipa su bili nakratko privedeni u predsjedničkoj palači u Karakasu poslije intervjua u kojem je Ramos pokazao Maduru snimak građana Venecuele kako jedu iz kamiona koji odvoze đubre.

Ramos tvrdi da se Maduru nisu svidjela pitanja o "nedostatku demokratije u Venecueli, torturi, političkim zatvorenicima i humanitarnoj krizi".

- Ustao je, nakon što sam mu pokazao video  mladih kako jedu iz kamiona koji odvoze đubre. Maduru sam rekao da ga milioni građana Venecuele i mnoge vlade širom svijeta ne priznaju za legitimnog predsjednika i smatraju ga za diktatora - rekao je Ramos.

Prema njegovim riječima, konfiskovani su im i mobilni telefoni i nemaju ni snimke intervjua.

Ramos je američki novinar rođen u Meksiku i poznat je po oštrom stilu postavljanja pitanja sagovorniku. 

BBC podsjeća da je 2015. godine izbačen sa konferencije za novinare Donalda Trampa (Trump), koji je u to vrijeme bio kandidat za predsjednika SAD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.